duminică, 28 noiembrie 2010

CMS pentru orice designer



Daca esti designer si nu ai foarte multe cunostinte de php (sau chiar deloc) ai doar doua variante ca sa multumesti clientul:

cauti un programator (coder) care sa aplice designul pe cod     SAUcauti un cms si incerci singur sa pui designul pe cod

Din exeprienta proprie va sugerez sa va cautati cateva cms-uri pe care sa le invatati mecanismul si sa stiti cum puteti aplica designul pe cod pana apare un client care cere ceva mai complicat decat un simplu site static.


CMS-urile cele mai folosite momentan sunt:

WordpressJoomlaDrupalTypo3e107CMS Made SimpleMamboZen CartOsCommerce

Cand cautati un cms trebuie sa raspundeti la cateva intrebari de baza

Scopul folosirii CMS-ului (blogging, publicare stiri, social network, vanzari etc)Functionalitatile CMS (tag clouds, forum, chestionare (polls), votari (rating), captcha,  wysiwyg editor, galerie foto, postari jobs, grafice etc)Compatibilitate intre CMS si optiuni hosting – versiune php, suporta MySQL, Oracle etc

Restul optiunilor tin strict de abilitatile si cunostintele voastre, cum ar fi:

Exista template-uri ptr respectivul CMS?Exista suport pentru respectivul CMS (forum, support contact etc)?Exista plugin-uri sau add-ons?

Dupa ce v-ati facut o lista cu ce anume doriti clar de la un CMS nu ramane decat sa cautati CMS- ul dorit. Site-ul pe care il folosesc cel mai des in alegerea CMS-ului este CMS Matrix - search-ul este destul de complex pentru a va ajuta in alegerea unui CMS.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu